Bạn có muốn phản ứng với tin nhắn này? Vui lòng đăng ký diễn đàn trong một vài cú nhấp chuột hoặc đăng nhập để tiếp tục.

    KNLTTP_Môi trường PCA và ISPA

    Sinhvien
    Sinhvien
    Trưởng thôn


    Nam Tổng số bài gửi : 467
    Age : 39
    Đến từ : Quang Tri
    Sở thích : Music, football
    Điểm thưởng : 255
    Uy tín : 0
    Registration date : 12/06/2008

    KNLTTP_Môi trường PCA và ISPA Empty KNLTTP_Môi trường PCA và ISPA

    Bài gửi by Sinhvien Tue Sep 09, 2008 12:20 am

    Plate Count Agar (PCA)

    Direction:

    Suspend 23,5g in 1000ml distiled water, boil to dissolve th medium completely. Sterilize by autoclaving at 15 lbs pressure (121oC) for 15 minute.

    Standard formula:

    Casein enzymic hydrolysate 5 g/l
    Yeast extract 2,5 g/l
    Dextrose 1 g/l
    Agar 15 g/l
    Final pH (at 25oC) 7,0

    Use:

    For the determination of plate counts of microorganisms in foods, water and wast water.
    Sinhvien
    Sinhvien
    Trưởng thôn


    Nam Tổng số bài gửi : 467
    Age : 39
    Đến từ : Quang Tri
    Sở thích : Music, football
    Điểm thưởng : 255
    Uy tín : 0
    Registration date : 12/06/2008

    KNLTTP_Môi trường PCA và ISPA Empty Iron Sulphite Argar

    Bài gửi by Sinhvien Tue Sep 09, 2008 12:22 am

    Iron Sulphite Argar

    Directions:

    Suspend 26 gram in 1000 ml distilled water. Heat to boiling to dissolve the medium completely. Sterilize by autoclaving at 15 lbs pressure (121oC) for 15 minutes. Mix well an pour into sterile petri plates.

    Standard formula:

    Casein enzymic hydrolysate 10 g/l
    Sodium sulphate 0,5 g/l
    Iron citrate 0,5 g/l
    Agar 15 g/l
    Final pH (at 25oC) 7,1

    Use:

    For detection of thermophilic anaerobic organisms causing sulphide spoilage in foods

      Hôm nay: Mon May 20, 2024 5:52 am